Sunday, April 10, 2011

Slankesesongen Del 6


Then I'm back in the very boring world of ketosis .... The days pases away with mostly meat in varieties of chicken, cow and pig ....



Iblandet grønnsaker og da for det meste salatblader samt egg og ost... Og det er stort sett det faktisk... :1


Kjedelig, men utrolig virkningsfullt. Kiloene raser av og sommeren, den er faktisk rett rundt hjørnet. Men uansett, slanking har ikke nødvendigvis med hvor tynn en er, det har med hvor vell en føler seg. Og livet er alt for kort til å ikke prøve å ha det best mulig på ALLE måter.

Men hva er egentlig Ketose, og hvorfor går en så raskt ned i vekt når kroppen er i Ketose.

Ketose er bare et navn på en av kroppens to måter og forbrenne energi. Den ene er den som er moderne i vår vestlige verden, via forbrenning vesentlig bestående av karbohytdrater, mens den andre måten som våre huleboende forfedre brukte det meste av året i nærmere 300.000 år, er via fett, som vi altså kaller Ketose.

"Teksten nedenfor er klippet fra en annen blog"

Glem kaloritelling og stadig sultfølelse. Vil du slanke deg, er ketose det mest effektive. Dessuten: Du kan spise veldig mye godt og være god og mett hele tiden. Lommelege Brynjulf Barexstein bruker denne diettformen på mange av sine pasienter som vil ned i vekt. Han forteller at det ikke er uvanlig å gå ned fra fem til 15 kilo per måned i starten.

Jeg intervjuet Barexstein for Allers (nr. 2/2011) da jeg skrev om 37 år gamle Linda som gikk ned elleve kilo på ni uker. Hun hadde i årevis prøvd å kvitte seg med tolv ekstra kilo uten å lykkes. Nå har hun endelig nådd målet - takket være ketose. Hennes historie er ikke unik. Mange opplever å endelig gå ned i vekt ved hjelp av ketose.

Dette kan du spise
Så mye du vil: Rent kjøtt, fugl, fisk, egg, skalldyr, de fleste grønnsaker, krydder og urter. Få også i deg fett fra naturlige kilder som oliven- eller rapsolje, meierismør/Bremykt, fløte, seterrømme og ost.
Dette kan du spise inntil 250 gram per dag til sammen av

Gul og rød paprika, løk/hvitløk, purre, rosenkål, rødkål og tomat.
Dette kan du drikke

Vann, kaffe, te, sukkerfri brus, alt som inneholder ingen eller få karbohydrater.
Tørr vin og LITE-øl går bra, men ikke overdriv. Leveren har nok med å forbremnne fettet ditt akkurat nå.
Dette må du unngå
 
Alt med sukker, frukt, alle typer pasta og ris, brød, knekkebrød, frokostblandinger og andre kornprodukter, mais, quinoa, poteter, gulrot, kålrot, bønner, linser, erter, kikerter, lettprodukter og snacks − men bacongull (av svinesvor) og nøtter med eller uten salt og olje går fint. Husk også at ferdige sauser ofte er rike på karbohydrater. Lær deg til å lese på pakken når du handler. Du bør til sammen ikke få deg mer enn 30-40 g karbohydrater per dag.

Beveg deg
Med mosjon i tillegg går du enda raskere ned. En rask spasertur, et besøk i svømmehallen, styrke og kondisjon på treningssenteret - velg det du klarer og liker.

ORDBOK
Ketose er en tilstand du kommer i når du spiser veldig få karbohydrater. Da begynner kroppen nemlig å bryte ned fett for å bruke det som energi. Resultatet er rask fettforbrenning uten at det går utover musklene. Det tar normalt én til tre dager fra du kutter ut karbene, til du er i tilstanden.
Hvordan vite at du er i ketose?
Hvis du er i tvil, kan du kjøpe såkalte sticks på apoteket. Disse dyppes i urin og blir lilla dersom du er i ketose.
Helt ufarlig
Så lenge du er frisk og rask, er det overhodet ikke farlig å gå i ketose. De første dagene er det vanlig med litt hodepine, men etter det vil du få masse energi.

No comments: