Monday, October 11, 2010

Fett og proteiner er BRA

 

"  http://fokusert.com/?p=2955&cpage=1#comment-1700 "

For en dust som påstår at fedme er en sykdom…. Jeg har ikke ord. Fakta er at vi alle er steinaldermennesker fysiologisk, har vi mulighet vil kroppen så snart sjansen byr seg lagre fett til den måneden Mamuten går en annen vei, enn forbi grotta til den lokale stammen.
Og den eller de med mest fett er og var de som med størst sannsynlighet overlevde lengst. 

Men dagens problem er at vi spiser alt for mye karbohydrater. I gamle dager spiste de året rundt, kjøtt, fisk, fugl, nøtter og også egg det meste av året. Ingenting av dette inneholder karbohydrater av noe særlig grad. Haselnøtter for eksempel 6 gram karb. per 100 gram nøtter, så vi snakker rimelig små mengder. Noen få måneder i året var tilggangen på bær og frukt mye større, nemlig på senhøsten. Ellers spiste mennesker i rundt 350.000 år proteiner og fett som hovednæringskilde.

 Problemet med all maten som er rik på karbohydrat er at det er meget lett for kroppen og omdanne energioverskuddet fra karbohydrater til fett. Alt for lett faktisk og DET er hovedårsaken til at så mange er super tjukke og pølseformede i dag…. Alt for høyt inntakt av karbohydrater. Fett og proteiner i normale mengder har ALDRI skadet noen, tvert om….

Jack


No comments: